O lo'o toe fo'i lelei le gaosiga o pepa i le fale gaosi pepa a Finnish pe a mae'a fa'alavelave

TALA |10 ME 2022 |2 MINITA FAITAU

O le tete'e i falegaosi pepa a le UPM i Finelani na muta i le aso 22 o Aperila, ina ua malilie le UPM ma le Finnish Paperworkers' Union i feagaiga muamua a tagata faigaluega fa'apitoa.O lo'o taula'i atu le fale gaosi pepa i le amataina o le gaosiga ma le fa'amautinoaina o se siosiomaga saogalemu mo tagata faigaluega.

Na amata sa'o le galuega i fale gaosi pepa ina ua mae'a le solo.A mae'a le fa'atupuina manuia, o masini uma i UPM Rauma, Kymi, Kaukas ma Jämsänkoski ua toe gaosia nei pepa.
"O laina masini pepa na amata i vaega, mulimuli ane ua toe foi le gaosiga i Kymi talu mai le amataga o Me", o le tala lea a Matti Laaksonen, Pule Sili, Kymi & Kaukas fale gaosi pepa.
I le UPM Kaukas mill tu'ufa'atasia, sa fa'aauau pea le malologa o le tausiga i tausaga ta'itasi lea na a'afia ai fo'i le falepepa, ae o lea ua toe fo'i lelei le gaosiga o pepa.
O le PM6 i Jämsänkoski o loʻo toe tamoʻe foi, ma e tusa ai ma le Pule Sili o Antti Hermonen, ua sologa lelei mea uma e ui i le umi o le malologa.
"E i ai ni a matou luitau, ae o mea uma lava na mafaufau i ai, o le amataina o le gaosiga ua sologa lelei. Ua toe foi mai le aufaigaluega ma se uiga lelei", o le tala lea a Antti Hermonen.

Saogalemu muamua
Ole saogalemu ole fa'amuamua ile UPM.Na fa'aauau pea galuega fa'aleleia i fale gaosi pepa i le taimi o le fa'alavelave, ina ia taofia ai fa'afitauli tetele mai le tula'i mai, ma mafai ai ona toe amata saogalemu ma vave masini pe a uma se malologa umi.
"Na matou amanaia le saogalemu ma sa saunia ina ua maeʻa le taʻaloga. E oʻo lava i le maeʻa o se malologa umi, sa faʻagasolo saogalemu le faʻapipiʻiina", o le tala lea a le pule o le gaosiga o Ilkka Savolainen i UPM Rauma.
E tofu mill ta'itasi ma fa'atonuga manino i faiga ma tulafono mo le saogalemu, ma sa mana'omia fo'i e toe fa'ata'oto ma le aufaigaluega uma pe a toe fo'i galuega i le masani.
"Ina ua maeʻa le taʻaloga, na faia e le auvaʻa talanoaga saogalemu ma a latou 'au. O le faʻamoemoe o le faʻamautinoaina o faʻataʻitaʻiga saogalemu o loʻo manatua fou pe a maeʻa se malologa umi ", o le tala lea a Jenna Hakkarainen, Pule, Saogalemu ma le Siosiomaga, UPM Kaukas.
O talanoaga na taulaʻi aemaise lava i lamatiaga e mafai ona fesoʻotaʻi ma le tulaga tulaga ese o masini pe a uma ona le toe gaoioi mo se taimi umi.

Tautino i pepa
O le vaitaimi fa'akonekarate o le feagaiga fou a tagata faigaluega fa'apitoa fa'apitoa e fa tausaga.O vaega autu o le feagaiga fou o le suia lea o totogi faavaitaimi i totogi itula ma faaopoopo le fetuutuunai i fetuunaiga o fetuunaiga ma le faaaogaina o taimi faigaluega, lea e taua mo le sologa lelei o galuega.
O le maliega fou e mafai ai e pisinisi a le UPM ona tali lelei atu i manaoga faʻapitoa pisinisi ma tuʻuina atu se faʻavae sili atu e mautinoa ai le faʻatauvaʻa.
"Matou te tuuto atu i pepa kalafi, ma matou te mananaʻo e fausia ni faʻavae saʻo mo pisinisi faʻatauva i le lumanaʻi.Ua i ai nei le matou maliliega e fesoasoani ia i matou e tali atu ai i manaoga o le matou pisinisi i se tulaga patino.fai mai Hermonen.


Taimi meli: Au-01-2022