Faʻamanuiaina Shenzhou-14 faʻalauiloa e manuia ai le lalolagi: tagata atamamai mai fafo

Avanoa 13:59, 07-Iun-2022

CGTN

2

Ua faia e Saina se sauniga o le auina atu o le auvaa a le Shenzhou-14 i le itu i matu sisifo o le Jiuquan Satellite Launch Center i Saina, Iuni 5, 2022. /CMG

O le fa'alauiloaina manuia o le va'a va'alele a le Shenzhou-14 a Saina e taua tele i le su'esu'eina o avanoa i le lalolagi atoa ma o le a maua ai fa'amanuiaga i le felagolagomai fa'ava-o-malo, fai mai tagata popoto mai le lalolagi atoa.

O le Shenzhou-14 auvaa va'alele safaalauiloa i le Aso Samai le itu i sasae o Saina Jiuquan Satellite Launch Center, auina atutolu taikonauts, Chen Dong, Liu Yang ma Cai Xuzhe, i le uluai tu'ufa'atasiga nofoaga avanoa a Saina moo se misiona e ono masina.

Le toluulufale i le Tianzhou-4 uta va'ama o le a galulue faatasi ma le vaega eleele e faamaea le faapotopotoga ma le fausiaina o le nofoaga avanoa Saina, atiina ae mai se fausaga e tasi-module i se falesuesue avanoa a le atunuu ma modules tolu, o le module autu Tianhe ma lua lab modules Wentian ma Mengtian.

O tagata atamamai mai fafo e viia Shenzhou-14 misiona

O Tsujino Teruhisa, o se tasi sa avea muamua ma ofisa o mataupu faava o malo ma le Japan Aerospace Exploration Agency, na ia taʻu atu i le China Media Group (CMG) o le a avea le nofoaga vaalele a Saina ma nofoaga vevela mo le galulue faatasi o vaalele faavaomalo.

"I se upu, o lenei misiona e taua tele. O le a faʻailogaina le maeʻa aloaia o le avanoa avanoa i Saina, lea e taua tele lona taua. o taunuʻuga o polokalame aerospace e faʻamalieina ai suʻesuʻega avanoa," o lana tala lea.

O Pascal Coppens, o se tagata poto faasaienisi ma tekinolosi mai Peleseuma, na ia viia le tele o le alualu i luma o Saina i le suʻesuʻeina o le vanimonimo ma faʻaalia lona faʻamoemoe o le a faia e Europa le tele o le galulue faʻatasi ma Saina.

"Ou te leʻi mafaufauina pe a mavae le 20 tausaga, o le a tele le alualu i luma o le a faia. O lona uiga, e ofoofogia. Saina, mai laʻu vaaiga, e masani lava ona matala e faʻafesoʻotaʻi isi atunuu e auai faʻatasi i polokalame. Ma ou te manatu o le e uiga i tagata soifua, ma e uiga i le lalolagi ma lo tatou lumanaʻi. E tatau lava ona tatou galulue faʻatasi ma tatala mo nisi faʻatasi, "o lana tala lea.

 

Mohammad Bahareth, peresitene o le Saudi Space Club./CMG

O Mohammad Bahareth, le peresitene o le Saudi Space Club, na ia viia le sao paionia a Saina i le suʻesuʻeina o le vateatea a tagata ma lona naunau e tatala lona nofoaga avanoa i isi atunuu.

“I le manuia o le fa’alauiloaina e Saina o le Shenzhou-14 va’a va’alele ma fa’apa’u ai i le nofoaga o le vateatea a le atunu’u, ou te fia momoli atu ai la’u fa’amalo i le mamalu o Saina ma tagata Saina, o le isi lea manumalo o Saina e fausia ai le ‘Great Wall’ i totonu. vateatea," o le tala lea a Mohammad Bahareth, ma faaopoopo atu e faapea "o Saina e le gata o loo avea ma afi o le atinae o le tamaoaiga o le lalolagi ae o loo faia foi le alualu i luma e lei tupu muamua i le sailiga o le vateatea. O ave o lo'o a'afia ai le fa'atinoina o sela o le la i luga o le vateatea a Saina.

Fai mai le tagata su'esu'e i le vateatea o Ante Radonic, o le fa'alauiloaina manuia o lo'o fa'aalia ai ua matua le tekonolosi fa'alelei a Saina, o lo'o sologa lelei mea uma e tusa ai ma fa'atonuga ma o le a vave ona mae'a le fausiaina o le nofoaga avanoa i Saina.

I le maitauina o Saina o le atunuu lona tolu i le lalolagi e mafai ona tutoʻatasi le faʻatinoina o galuega a le vateatea, na taʻua e Radonic, o le polokalame o vaalele vaʻalele a Saina ua leva ona umia se tulaga taʻutaʻua i le lalolagi atoa ma o le polokalame o le vateatea o loʻo faʻaalia atili ai le televave o le atinaʻeina o tekinolosi vaalele a Saina.

Ua patipati le aufaasālalau mai fafo i le misiona a Shenzhou-14

O le malaga a le Shenzhou-14 va'a va'alele i le nofoaga o le vateatea a Saina na fa'ailogaina ai le amataga o le sefulu tausaga o le a nonofo pea ma galulue ai tagata va'alele a Saina i le lalolagi maualalo, na lipotia mai e le ofisa talafou a Rusia Regnum.

O le nusipepa a le Moscow Komsomolets o loʻo faʻamatalaina fuafuaga a Saina e fausia le nofoaga avanoa i Saina.

I le matauina ua manuia le auina atu e Saina o le isi vaega o taikonauts i le vanimonimo e faamaea lona uluai nofoaga avanoa, na lipotia ai e le DPA a Siamani le nofoaga o le vanimonimo o loo faavae ai le naunautaiga o Saina e tuliloa atu i atunuu tetele o vaalele vaalele a le lalolagi.O le polokalame avanoa a Saina ua uma ona ausia nisi o manuia, na ia faaopoopo mai ai.

O le aufaasālalau autu a Korea i Saute, e aofia ai le ofisa talafou a Yonhap ma le KBS, na lipotia foi i luga o le faalauiloaina.O le nofoaga o le vanimonimo a Saina ua tosina atu i ai le toatele o tagata, fai mai le ofisa o talafou a Yonhap, ma faaopoopo mai afai e tape le Space Space International, o le a avea le vaalele a Saina ma nofoaga e tasi i le lalolagi.

(Fa'atasi ai ma fa'amatalaga mai le Xinhua)


Taimi meli: Au-01-2022