Ua manatu Amerika e siitia nisi o tau a Saina e tetee atu ai i le tau o le tamaoaiga

Tamaoaiga 12:54, 06-Iun-2022
CGTN
Na saunoa le Failautusi o Fefa'atauaiga a Amerika, Gina Raimondo i le Aso Sa, ua talosagaina e le Peresetene Joe Biden lana 'au e va'ava'ai i le filifiliga o le si'itia o nisi o tau i Saina lea na tu'uina e le Peresetene muamua o Donald Trump e tetee atu ai i le maualuga o le tau o lo'o i ai nei.
“O loo matou vaavaai i ai.O le mea moni, na fai mai le peresetene ia i matou i lana 'au e iloilo lena mea.Ma o lea ua tatou i ai i le faagasologa o le faia o lena mea mo ia ma e tatau ona ia faia lena faaiuga, ”o le tala lea a Raimondo i le CNN i le faatalanoaga i le Aso Sa ina ua fesiligia pe o mamafa le pulega a Biden i luga o Saina e faaitiitia ai le tau.
"O loʻo i ai isi oloa - oloa a le fale, uila, ma isi - ma e ono talafeagai" le fuaina o le siitia o tau i luga o na mea, o lana tala lea, ma faʻaopoopo le pulega na filifili e taofi nisi o tau i luga o le uamea ma le alumini e puipuia ai tagata faigaluega a Amerika ma le alamanuia uamea.
Fai mai Biden o loʻo ia mafaufau e aveese nisi o tau na tuʻuina atu i luga o le faitau selau piliona o tala le tau o oloa Saina e lona muamua i le 2018 ma le 2019 i le lotolotoi o se taua tau fefaʻatauaʻiga i le va o le tele o tamaoaiga o le lalolagi.

Ua una'ia pea e Beijing ia Uosigitone e tuu i lalo le tau faaopoopo i oloa a Saina, ma fai mai o le a "mo le manuia o kamupani a Amerika ma tagata faatau."
"[O le aveeseina] o le a manuia ai le US, Saina ma le lalolagi atoa," o le tala lea a Shu Jueting, o le fofoga fetalai mo le Matagaluega o Pisinisi a Saina (MOFCOM), i le amataga o Me, ma faaopoopo ai au fefaʻatauaʻiga mai itu uma e lua o loʻo tausia pea fesoʻotaʻiga.
Na taʻu atu foi e Raimondo i le CNN na ia lagona o le faaletonu o le semiconductor chip e ono faaauau pea seia oo i le 2024.
"E tasi le fofo [i le le lava o chip semiconductor]," o lana faaopoopo mai lea.“E tatau ona faatino e le Konekeresi ma pasia le Tulafono Tau Faaofi o Chips.Ou te le iloa pe aisea ua latou faatuai ai.”
O le tulafono o loʻo faʻamoemoe e faʻateleina le gaosiga o le semiconductor a le US e tuʻuina atu ai le Iunaite Setete le tele o le tauvaga faʻasaga ia Saina.


Taimi meli: Au-01-2022